2009. április 29., szerda

Ismeretlen fotós portréja


Ez persze így nem igaz, hisz jó páran ismerjük Herbst Rudi bátyámat, és munkáit. De a kép címét egy kis humorral társítva talán itt megengedhető ez a kis játék. Adott a Klebi folyosógalériájának ez a kompozíciós lehetősége, amelyet ki is szoktunk használni. Itt most egy régi távmérős Yashica GSN géppel T-Max filmre fotografáltam. Szokatlan, de élvezetes móka a távmérő. Még hol meglelem az élességet, hol nem. De az érzés remek.

2009. április 27., hétfő

Blue


Látkép a szigligeti várból. Végre kihasználhattam a 6x12-es formátum (amely lemérve inkább 6x13-as) panoráma hatását. Kikúsztam a várfal szélére, amennyire tudtam, és próbáltam beállítani a képkivágást. Végülis az aljából kellett egy keveset vágnom, oda még belógott a várfal, de a többi része képszéltől-képszélig látható:-) Amúgyis jó hely ez a Szigliget, nemhiába énekelték meg már sokan, bár hozzám Hamvas Béla boros megközelítése áll a legközelebb. No és  van ott a vár aljában egy alkotóház...

2009. április 26., vasárnap

WPPD


Ez a mai nap World Pinhole Photography Day. Ennek örömére felrakok egy lyukkamerás képet remélem mindenki örömére:-) Ez a kép a Villányban készűlt. Ez már önmagában számomra remek tény, mármint a borterület helye, milliője no és természetesen a borai. Sajnos a cabernet franc már nem fért fel a képre, megittam.:-)