2013. június 13., csütörtök

Árvíz



Nem bírtam ki, hogy ne csapjak fel én is árvizi turistának. Az egyetlen, ami megnyugtató volt számomra, hogy hasonló lököttel nem találkoztam, magyarán másnak nem jutott eszébe lyukas fadobozokkal rohángálni a Duna partján:-)

2013. június 12., szerda

WPPD 4.

Ez a kép is a WPPD-n készült, csak kissé soká tartott, míg valami értékelhetőt ki tudtam csiholni belőle. Az történt, hogy balek módon döglött hívóba tettem a kis lelkét, így halovány, szemcsés, beteges lett az előhívott negatív (a tockost már megkaptam magamtól). Mégis bosszantott, hogy ne tudjak valamit kihozni belőle, ezért elkezdtem nyúzni PS-ben, és végül ez a kép született meg. Kicsit sötét, nagyon szemcsés, de az enyém:-)


2013. június 10., hétfő

Ligeti részlet, openarral

Jó rég óta nem vettem már elő, de most pár napja újra beleszerettem ebbe a cseh, ipari remekbe. Meopta Openar 1.8/40 mm - ez áll az optikán, amely valaha egy filmfelvevő gép lencséje volt. Varázsos képi világa van, már nyitott blendével is. Valahol ott egyensúlyoz a lágyító előtétes felvételek, és a kevésbé tökéletes makrólencsék határán, és pont ettől lesz izgalmas. Nyitott blendével egyértelműen produkálja ezt a képi hatást, s alig leblendézve, már elkezd "viselkedni", és rajzolni az optika. Ami persze nem hátrány, s épp ezért portrézni is kíváló ez a lencse.