2010. április 30., péntek

Az első 4x5-ös


Ezt a roppant "szellemes" címet azért találtam ki, mert jelen esetben számomra maga a tény fontosabb volt. Mármint az, hogy elkészítettem, majd magam elő is hívtam a képet. Hívni hívtam elő régen épp eleget, a hangsúly a 4x5 inch bekazettázásán, a komponáláson, (sikerült az egyik leghidegebb téli napot kiválasztanom és szakadó hóesést:-), és az exponáláson volt. Majd lefagyott a kezem, mire összeraktam a gépet rutintalan mozdulatokkal, fényt mértem, kihúztam a magazin zárólapját és exponáltam. Aztán mégjobban összefagyott ujjakkal betoltam a magazin zárólapot, szétszereltem és összepakoltam.-) Az egész nem tartott tovább 15 percnél. Endrének ajánlom, aki elévülhetetlen segítséget nyújtott az eszközpark és filmek beszerzésében.

7 megjegyzés:

  1. Irigylem tőled ezt az érzést! Ha tehetném, bizonyára én is kipróbálnám! A "lassú technikák" valahogy egészen más érzéseket hagynak az emberben....

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm, a kép elkészültét és a köszönő szavaidat is.

    Örülök, hogy segíthettem, noha igazából csak alig... Sajnos, azok, akik tényleg mesterei voltak ezeknek a lassú technikáknak (tetszik a kifejezés nagyon), azok kihalófélben, vagy éppenséggel már elmúltak...

    Nekem örök fájdalmam, hogy egy nagyon kedves öreg mentorom, aki csak a lassú technikáknak élt, eltávozott közülünk, imádta a lyukkamerát és a sztereót, emlékezünk e kép kapcsán, már akik ismerik, Bajtai Lajosra is.

    Üdv: Endre

    VálaszTörlés
  3. Akkor kíváncsian várom majd az újabb képeket. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem csak az oldalaránnyal van gondom, de ha Neked tetszik, ám, elfogadom, kinek mi a stílusa. A kép remek! Gratulálok a türelmedhez :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a reagálásokat, igyekszem majd minél jobban kihasználni a formátum adta lehetőségeket.

    VálaszTörlés
  6. Tőlem távol áll ez a technika, de meg tudom érteni azokat, akik szeretik, és igazán nagyra értékelem a hozzáértésüket, a türelmüket. Tetszik a kép.

    VálaszTörlés
  7. Attila sajnos nem nagyon értek a technikai megoldáshoz, nehézségeihez... csak így tudatlanul nagyon tetszik ez a képed, a hangulata!
    Kristina

    VálaszTörlés